Wat zijn micellen?

Uit studies blijkt dat gemiddeld slechts tussen 2 en 20% van alle vet
oplosbare stoffen door ons lichaam wordt opgenomen.

Onze vetvertering én vetopname is namelijk een heel complex systeem!

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Water is dan ook de basis van ons bloed, ons weefsel en onze cellen. 
Het is dan ook niet verwonderlijk dat in vet oplosbare stoffen, waaronder een aantal belangrijke vitaminen, moeilijk door ons lichaam kunnen worden opgenomen.
Vet en water mengen nu eenmaal niet. Sterker nog, ze stoten elkaar af!

 

Wat is CBD
image

Micellen zijn uitermate belangrijk voor de opname van vetten.

Micelle Technology verpakt deze vet oplosbare stoffen in een volledig natuurlijk en plantaardig omhulsel dat in water oplosbaar is.
Daardoor dringen onze producten makkelijk door de slijmvliezen en komen zo snel in de bloedbaan terecht, waar ze vrijwel direct worden geabsorbeerd met een biologische beschikbaarheid van bijna 100%.

Ons lichaam maakt voortdurend zijn eigen micellen aan voor de vertering van vetten.
Dit proces kost het lichaam relatief veel tijd en energie en terwijl het lichaam bezig is de vetbestanddelen in te kapselen en te absorberen, worden deze waardevolle vetten al vernietigd door ons maagzuur en door enzymen in onze lever.
Dit is dan ook de reden dat oraal ingenomen vet oplosbare supplementen moeilijk door ons lichaam kunnen worden opgenomen.

Gaia vitals Intense Micelle gedraagt zich als de lichaamseigen micellen en ontneemt het lichaam deze intensieve stap met maximale biologische beschikbaarheid. Waardevolle actieve bestanddelen worden niet langer voor het grootste deel uitgescheiden, maar bereiken hun volledig en bedoeld effect.