Medische claims

Geen medische claims
Op grond van de huidige Nederlandse wetgeving mogen er geen gezondheid en/of medische claims over cannabis in haar geheel, als over alle in cannabis aanwezige cannabinoïden gemaakt worden. Hier ziet de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, de NVWA, dan ook streng op toe.

'Genezing niet bewezen, wel vermindering van klachten' 
Het standpunt van KWF Kankerbestrijding waar het BVN, Borstkankervereniging Nederland, zich bij aansluit.
Bronvermelding : www.kwf.nl (2018), www.borstkanker.nl (2018) 
https://www.kwf.nl/standpunten/cannabisolie
https://borstkanker.nl/nl/standpunt-cannabisolie-geen-genezing-wel-vermindering-van-klachten

Wetenschappelijk onderzoek natuurlijke stoffen
Vroeger, voordat men synthetische medicijnen ontwikkelde, bestond alleen de natuurlijke geneeskunde.
Van bepaalde planten en kruiden wist men dat deze een positieve werking op het lichaam hadden.
Tegenwoordig onderzoeken wetenschappers wat bepaalde stoffen, zowel synthetische als natuurlijke, exact in het lichaam doen.
Van één enkele stof is dit tamelijk goed te onderzoeken. Maar aangezien in planten en kruiden over het algemeen honderden stoffen (terpenen) voorkomen en deze weer allemaal met elkaar samenwerken, is het voor de wetenschap heel moeilijk om vast te stellen wat al deze componenten samen nu precies in het lichaam doen.
Als er dan ook nog gebruik gemaakt wordt van kruiden- of plantenmengels wordt het helemaal lastig om dit wetenschappelijk te onderzoeken.

Onderzoeken cannabis
Naar cannabis en haar werkzame stoffen is al heel veel onderzoek gedaan. Als we de onderzoeksresultaten mogen geloven zit er zeker een groot potentieel in cannabis. Keer op keer staan wetenschappers versteld van hun positieve bevindingen omtrent deze plant.
De meer dan 400 chemische verbindingen in cannabis kunnen mogelijk op allerlei wijzen bijdragen om ongemakken te verlichten.

Lees verder over ons en onze zoektocht naar betrouwbare CBD oliën en producten